Parmesan sajt története

2018-03-05T18:27:36+00:00 Olasz receptek|

A parmezán. Mindenképpen a sajtok királya! Mind történelmi háttere miatt,mind azért mert a nagy író óriás, Giovanni Bocaccio is említést tesz róla Dekameronjában,mind pedig tiszteletett parancsoló termete miatt is,mely "Bivaly méret " 40 kg-os sajt tömb, 550 liter tehéntejből készül!Aranysárga színű hatalmas sajttömbök olyan értéket képviselnek az egész földön,ami az aranyéval vetekszik hiszen már már [...]

VIP – mozzarella története

2018-03-05T18:24:22+00:00 Olasz receptek|

MOZZARELLA DI BUFALA-BIVALY MOZZARELLA Az igazi frissesség jelképe! Mivel minden mozzarella friss típusú sajt, sohasem érlelt (esetleg füstölt), ezért igazából csak rendkívül frissen jó. Sós lében lehet tartósítani, kereskedelmi forgalomba is így kerül, de minél frissebb, annál finomabb. Rengeteg olasz recept és tészta étel létezik ami használja a mozzarella krémességét és frissességét,hogy a többi minőségi alapanyagnak [...]

Olasz töltött tészták

2018-03-05T18:18:12+00:00 Olasz receptek|

Ravioli, Tortellini, Canelloni RAVIOLI Már a XV. századból maradtak feljegyzések a Ravioliról, az olasz töltött tésztáról. Velencei szakácskönyvben olvasható, hogy friss sajtot, fűszernövényeket,és zöldségeket használtak tölteléknek. Főleg kecskesajtos töltelékkel készítették. Egy nagyon híres szakács 1549-ben felszolgált ilyen főtt töltött tésztácskákat párolt csirkével a pápa választáson. Tradicionálisan otthon készült az étel, de mivel viszonylag jól eltárolható, az [...]

Olasz ételek – receptek

2018-03-05T16:11:41+00:00 Olasz receptek|

Az olaszok ételeiről mindenki halott, mindenki ismeri, és mindenki el is tudja készíteni.. a kérdés csak az, hogy hogyan. Az igazi Itáliai ízek tompán jutnak majd eszünkbe, mikor legközelebb gondolkodunk mit is kéne főzni,valami könnyű,mediterrán ételt. Pedig ha tudnátok milyen fantasztikusan, ízes, zamatos, lüktető tud lenni egy fortyogó, frissen a kemencéből kiemelt pizza látványa. És [...]

Olasz tészta érdekességei

2018-03-05T16:03:14+00:00 Olasz receptek|

Ami számomra a legizgalmasabb és legextrém tapasztalat volt Olaszországban az a tészta, mint az egyik legfontosabb étel. Hiszen ez az első ami hiányzik egy olasznak ha hazatér,és kéri a mámát, hogy ezt készítsen ne pedig valami húsos ételt.Őrület,hogy az olasz háziasszonyok, az év 365 napján mindig más fajta tésztaételt tudnak az asztalra tenni. Mert van [...]