Olasz tészta érdekességei

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Ami számomra a legizgalmasabb és legextrém tapasztalat volt Olaszországban az a tészta, mint az egyik legfontosabb étel. Hiszen ez az első ami hiányzik egy olasznak ha hazatér,és kéri a mámát, hogy ezt készítsen ne pedig valami húsos ételt.Őrület,hogy az olasz háziasszonyok, az év 365 napján mindig más fajta tésztaételt tudnak az asztalra tenni. Mert van annyi tésztaétel, és van lehetőség számukra!
Valóban, a tészta az alapélelmiszer Olaszországban. Erre utal néhány, az időszámítás előtti negyedik századból származó, Róma északi részén, Cerveteriben talált etruszk sír domborműve. Más konyhai főzőedényekkel együtt itt ábrázolnak sokféle munkaeszközt, amelyeket valószínűleg a tésztakészítésnél használtak. Többek között itt látható a rotelle dentata,egy kis kerék, amellyel a tésztát vágták fel, ez nagyon hasonlít a manapság használt derelyevágóhoz.

Minden elismerésem az olaszoké amilyen rajongással vannak mindenért amit készítenek és ez a tészta ételeikre is fokozottan igaz,s ha nem tudnátok a tökéletes alapanyagok és ételek,mely szeretettel, odafigyeléssel,alázattal készültek vezettek oda,hogy az autógyártásban is világelsők lettek a luxus sportkocsik terén,mint Ferrari, Lamborghini, Bugatti, Lancia. Hiszen belterüket,külsejüket apró gondoskodással készítették,hogy a végén azt mondjuk rá,nagy elégedettséggel……MAGNIFICO!!! CSODÁLATOS!!!

Minden étterem igazi kincset rejt,érdemes kérni a ház specialitását, spaghettiből, strozapretiből, orecchietteből, riggatoniból, Sicilában a Margarita nevű tésztából……sorolhatnám s nem érnék a végére. Ezért inkább megosztok veletek néhány receptet.

Tonhalas pastaasciutta:

 

A tonhalas-paradicsomos penne hidegen is fogyasztható, salátaként. Ebben az esetben a tésztát a paradicsomszószhoz keverjük, és hagyjuk hűlni. A bazsalikomot és a tonhalat csak tálalás előtt keverjük a salátához.

1 személyre

Penne ami illik hozzá vagy olyan nagy lyukú tészta amibe a finom ragú meg tud ülni.
10-12 dkg száraztésztát számoljunk fejenként
10 dkg Tonhal vagy esetleg tonhal konzerv
2 gerezd nagy fokhagyma reszelve
30 dkg koktél paradicsom (püré tilos!)
1 kávéskanálnyi rozmaring levél,friss
1 kis babérlevél
1 gerezd citrom leve,héja reszelve
1 evőkanálnyi fekete olívabogyó,magozott
1 teáskanálnyi kapri bogyó,kicsit kinyomkodva az ecettől
3 szép bazsalikom levél egészben a tálaláskor rátéve

Tegyük fel a tésztafőző vizet,sózzuk,és gyújtsunk alá.

Olíva olajon enyhén megpirítjuk a babérlevelet ill. a rozmaring zöldjét,majd a fokhagymát. Hozzá rakjuk a félbe vágott koktél paradicsomokat és az olajbogyókat,plusz a kapribogyókat,hagyjuk, hogy a paradicsom megereszkedjen,sózzuk borsozzuk,rátesszük az apróra vágott tonhalat,vagy a konzervet, fele olaját leöntve,nem kell mert túl olajos lesz.Főzzük míg megpuhul a halacska kb 5 perc,tegyük rá a citrom héjából egy keveset,ill. a gerezd levét,keverjük meg a ragunkat ,és keverjük össze a kifőtt pennével,kb 1 percig ,láng felett kevergessük,rakjunk kicsit a tészta főző vizéből két evőkanálnyit és keverjük amíg mindenhol lesz halragú é tészta,a végén tálaláskor tegyük rá az egészben hagyott bazsalikom leveleket.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-03-05T16:03:14+00:00 Olasz receptek|0 Comments