Parmesan sajt története

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A parmezán.

Mindenképpen a sajtok királya!

Mind történelmi háttere miatt,mind azért mert a nagy író óriás, Giovanni Bocaccio is említést tesz róla Dekameronjában,mind pedig tiszteletett parancsoló termete miatt is,mely “Bivaly méret ” 40 kg-os sajt tömb, 550 liter tehéntejből készül!Aranysárga színű hatalmas sajttömbök olyan értéket képviselnek az egész földön,ami az aranyéval vetekszik hiszen már már aranyárban mérik a 40 hónapos, osztályon felüli étteremben felszolgált sajtkülönlegességet.

Tudni kell róla,hogy nevét Parmigiano Reggiano-t véres csaták után kaphatta meg,hiszen Parma és Reggia ösi ellenségek voltak és sokszor háborúztak egymással.Ez az egy alkalom volt amikor sikerült meg is megegyezniük,miről is?Arról,hogy ki készítette először a sajtkülönlegességet és kinek a nevét viselheti,s mivel mindkettő magának akarta de perdőntő bizonyíték egyik városnak sem volt a kezében ezért úgy határoztak nagyon okosan,hogy mindkét nevet beleégetik a sajt kérgébe.Ezzel azt gondolnánk,hogy vége is a történetnek…….de melyik név kerüljön elöre és melyik kerül felülre mert nem igazságos ha nem egyenlő a döntés.Ekkor jött a zseniális ötlet,hogy így írják és égetik bele a neveket “onaigimraP-Reggiano” .Tehát a kötőjeltől felfelé ill.

A parmezán.
Mindenképpen a sajtok királya!

Mind történelmi háttere miatt,mind azért mert a nagy író óriás, Giovanni Bocaccio is említést tesz róla Dekameronjában,mind pedig tiszteletett parancsoló termete miatt is,mely “Bivaly méret ” 40 kg-os sajt tömb, 550 liter tehéntejből készül!Aranysárga színű hatalmas sajttömbök olyan értéket képviselnek az egész földön,ami az aranyéval vetekszik hiszen már már aranyárban mérik a 40 hónapos, osztályon felüli étteremben felszolgált sajtkülönlegességet.

Tudni kell róla,hogy nevét Parmigiano Reggiano-t véres csaták után kaphatta meg,hiszen Parma és Reggia ösi ellenségek voltak és sokszor háborúztak egymással.Ez az egy alkalom volt amikor sikerült meg is megegyezniük,miről is?Arról,hogy ki készítette először a sajtkülönlegességet és kinek a nevét viselheti,s mivel mindkettő magának akarta de perdőntő bizonyíték egyik városnak sem volt a kezében ezért úgy határoztak nagyon okosan,hogy mindkét nevet beleégetik a sajt kérgébe.Ezzel azt gondolnánk,hogy vége is a történetnek…….de melyik név kerüljön elöre és melyik kerül felülre mert nem igazságos ha nem egyenlő a döntés.Ekkor jött a zseniális ötlet,hogy így  írják és égetik bele a neveket “onaigimraP-Reggiano” .Tehát a kötőjeltől felfelé ill. lefelé(visszafelé)olvasva,bárhogy forgatják a sajtokat valamelyiknek a neve lesz felül,de ha a képeket megnézitek jobban megértitek!

Szövegközi kép 1
Sikeres megegyezésük után,mára már csak azt kell eldönteniük ,bírnak e eleget gyártani a világ legfinomabb sajtjából:-)

Nekünk már csak azt kell eldöntenünk ,hány hónapos érlelésű sajtot válasszunk,ami persze a pénztárcánktól is nagyban függ,hogy megkóstolhassuk a sajtok királyát,mely olyan gazdag ,hogy sajtbankban örzik a 40 kg-os tömböket,óriási értéket képviselve,ide értve az eszmeit is!
Vásárolhatunk 12-18-24-30-36-40 hónapos,tehát a legidősebből azaz 3 év 4 hónapos érlelésűből is akár.Itthon is figyeljük oda,hogy a D.O.P minősítés mindenképpen legyen rajta és a Parmigiano Reggiano felirat,akkor nem tévedhetünk.
Sem akkor ha elkészítitek ezt a finom receptet és minél több olasz étel próbáltok megfőzni,vagy nálam főztők segédlettel a főzőtanfolyamon ami után sikerrel fogjátok venni az otthoni főzés kihívásait.

efelé(visszafelé)olvasva,bárhogy forgatják a sajtokat valamelyiknek a neve lesz felül,de ha a képeket megnézitek jobban megértitek!

Sikeres megegyezésük után,mára már csak azt kell eldönteniük ,bírnak e eleget gyártani a világ legfinomabb sajtjából:-)
Nekünk már csak azt kell eldöntenünk ,hány hónapos érlelésű sajtot válasszunk,ami persze a pénztárcánktól is nagyban függ,hogy megkóstolhassuk a sajtok királyát,mely olyan gazdag ,hogy sajtbankban örzik a 40 kg-os tömböket,óriási értéket képviselve,ide értve az eszmeit is!
Vásárolhatunk 12-18-24-30-36-40 hónapos,tehát a legidősebből azaz 3 év 4 hónapos érlelésűből is akár.Itthon is figyeljük oda,hogy a D.O.P minősítés mindenképpen legyen rajta és a Parmigiano Reggiano felirat,akkor nem tévedhetünk.
Sem akkor ha elkészítitek ezt a finom receptet és minél több olasz étel próbáltok megfőzni,vagy nálam főztök segédlettel a főző tanfolyamon ami után sikerrel fogjátok venni az otthoni főzés kihívásait.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-03-05T18:27:36+00:00 Olasz receptek|0 Comments